Filmes mesterképzés

Amit a képzésről tudnod kell

2018 őszétől új, rugalmas struktúrában képezzük a nemcsak a Werkben szerzett filmes előképzettséggel rendelkező hallgatókat. A mesterképzés lényege a filmkészítés, a filmcsinálás, egy vagy több komolyabb kisjátékfilm elkészítése. Itt már fontossá válik az önálló út, önálló nyelv és stílus megtalálása, olyan alkotások elkészítése, amelyek az alkotói portfolió megalapozása mellett alkalmasak lehetnek pályázatokon, fesztiválokon, szemléken való bemutatkozásra is.

 A mester évre azok jelentkezhetnek, akik már folytattak előtanulmányokat – akár a Werkben, akár azon kívül -, részt vettek egy vagy több film elkészítésében. Ha erre jelentkezel, az ismerkedő beszélgetésre elhozhatod a filmterveidet is. 

Az elméleti és elméleti-gyakorlati stúdiumok mellett a hallgatók filmjeiket egy professzionális stúdió támogatásával készítik el.

A filmes képzésen belül két fő szakirány indul.

- A rendezés/írás szakirányon belül a leghangsúlyosabb a forgatókönyv-fejlesztés, a dramaturgia, a történetmesélés, a műfaji sajátosságok, valamint a képalkotáshoz tartozó ismeretek. Ezekhez kapcsolódnak a gyártás-előkészítés ismeretei.  A képzés befejezése után a résztvevők a rendezői ambíció mellett tökéletes alkalmasságot szereznek  a rendezőasszisztensi munkakör betöltésére. 

- A vágás/szerkesztés szakirányon belül is hangsúlyos a történetmesélés, a filmelemzés és a műfaji ismeretek. Itt azonban meghatározóak a haladó vágási ismeretek és az utómunka feladatainak, rendszerének megismerése.   A képzés befejezése után a résztvevők alkalmassá válnak a vágóasszisztensi munkakör betöltésére.

A két szakirányon túl megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van naplóvezető és gyártó-producer szakirányokra való szakosodásra is.

 

A mesterképzés során készített filmeket a Werk nyilvános esemény keretében egy fővárosi moziban mutatja be a nézőknek.

 
A képzés konkrét tematikája és azzal összefüggésben a tandíja a jelentkezők számától és szakonkénti megosztásától függően alakul. 

 

A képzés 1 éves. Szakirányonként minimum 6 fő jelentkezése esetén indítjuk.

 

 

További információ: Dubóczky Erzsébet, a képzés mentora T: +3630 460 2225 

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: